Ben je er klaar voor? Kom van 6 tot 11 juni 2023 langs op de grote opening en laat je onderdompelen in een ongelooflijke ervaring!

Je wordt gekatapulteerd naar 2029. België beleeft de zwaarste economische, politieke en sociale crisis uit zijn geschiedenis.

Je beslist om België te verlaten en probeert een deftig onderkomen te vinden voor jezelf en je familie, dit zonder de taal of cultuur te kennen van het nieuwe land dat jou opvangt… BELDAVIË!

 

Inderdaad, het Koninkrijk Beldavië, een pittoresk eilandje met paradijselijke allures, zet de deur wijd open voor een onvergetelijke ervaring.

Hoewel Beldavië op het gebied van taal, zeden en gewoonten sterk verschilt van België, is er institutioneel gezien een buitengewone gelijkenis.

Wij hebben begrepen dat de toegang tot een deftig onderkomen bijzonder lastig blijkt voor analfabeten en/of mensen die in een ander land geboren zijn. Er wordt veel over gesproken (en terecht), maar men heeft niet altijd door wat er speelt. Wat beleeft die persoon? Waar wordt hij/zij mee geconfronteerd Never mind: deze keer ben JIJ die persoon!

Om dit waanzinnige land op te bouwen, deed Quizas Production een beroep op mensen die leren lezen en schrijven bij de vzw La Rue en op verschillende zeer gemotiveerde kunstenaars die vastbesloten zijn om de huisvestingsproblemen aan te kaarten.

Benieuwd? Noteer deze datum alvast in je agenda !

Wij zullen ondertussen jouw komst voorbereiden !

Tot binnenkort !

Het Beldavië-team

Uitnodiging

ADRES ? Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek

> Ingang Auditorium en Feestzaal : Steenweg op Merchtem 67 , 1080 Bruxelles

WANNEER ? Van 6 tot en met 11 juin 2023 – Tijdens het festival Arts et Alpha

Dinsdag 6 juni van 13.00 tot 18.00 u., vernissage van 18.00 tot 21.00 u.

Van woensdag 7 juni tot vrijdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 u. en van 13.30 tot 18.00 u.

Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni van 10.00 tot 12.00 u. en van 13.30 tot 18.00 u.

Nocturne op vrijdag 9 juni van 18.00 tot 21.00 u.

Elke 30 minuten worden bezoekers in groep binnengelaten en ondergedompeld in de immersive experience.

Gratis toegang

Reserveren is aanbevolen om Festival Arts & Alpha

Je krijgt ook de kans om te ontdekken: tal van organisaties exposeren via toneel, naaiwerk, audio, etc. en presenteren een heleboel nuttige informatie/getuigenissen over huisvesting en leren lezen en schrijven. Het wordt fantastisch !

PS: Aarzel niet om ons te liken op Instagram en Facebook om het project op te volgen :-)

< DOSSIER ARTISTIQUE >

Affiche Benconen on Beldavia NL